Dünyada izlenme rekoru kıran dizide Benjamin’in Türkçe konuÅŸması sürpriz oldu. Ancak Türk izleyici durumdan pek memnun deÄŸil.Ben’in silahlı Araplar’a "Türkçe biliyor musunuz?" diye sorması Türk izleyiciyi pek memnun etmedi. Forumlarda bu sahne için, "Bizi hala Arap gibi sanıyorlar’‘ tartışmaları baÅŸladı.
NE OLDU?
Dizinin 24 Nisan’da ekrana gelen son bölümünde Benjamin Linus gözlerini açtığında kendini bir sahra çölünde buluyor. Kısa süre sonra da karşısına silahlı iki arap dikiliyor. Benjamin onlarla anlaÅŸmak için önce İngilizce bilip bilmediklerini soruyor. Ardından da "Türkçe biliyor musunuz?" sözünü söylüyor.
İşte bu sahne diziyi sanal alemden sıkı bir ÅŸekilde takip eden Türk izleyiciyi memnun etmedi. Çünkü Türkler’in Araplar ile karıştırılması dünyaya kendimizi tanıtmakta ne kadar aciz olduÄŸumuzun göstergesi olarak yorumlandı.
İşte dizinin o bölümü;
kaynak: internethaber.com


One Response “Lostda Türkçe konuÅŸma”
AÄŸustos 1st, 2008 saat: 04:44
yav kardeÅŸim adam neden art niyetli olsunki. türkleri araplara benzetmesi mesele deÄŸil bizim de arap coÄŸrafyasına yakın yaÅŸamamız ve dilimizin de bu coÄŸrafyaya ait bir dil olmasıdır. hem bizi araplara benzetse ne olur. böyle ÅŸeylerden gocunanlarda suç vardır. bir türk kendinden emin olmak zorunda. ayrıca siz türk olarak beni niye araplara benzetiyorsun diyerek arap insanını aÅŸağılamış olmuyor musun? hem seni araba benzetiyorsa suç yine sende. tanıtımın eksik. dışa dönük bir millet deÄŸilsin demek. neyse benjamin linus’un türkçe konuÅŸması ve bu dilde yardım istemesi bence umut dolu. hala hatırlanıyor demek ki benim güzel Türkçe’m.
Ahkam Kesin